top of page

Bahçeye Roka, Maydanoz, Tere ve Dereotu Nasıl Ekilir?




Bahçemizde Yeşillik İçin Alan Seçimi

Bahçemizde en uygun alan günde en az 2-3 saat güneş gören fazla rüzgara maruz kalmayan alanı seçmek çok uygun olur.

Yeşillik Tavası Hazırlama

Tava dediğimiz yeşillik ekeceğimiz alanın su terazisine almaktır. Bir halı kadar yer düşünelim bu alanın topraklarını belledik toprağı havalandırdık daha sonra bir tırmık yardımıyla düzeltelim. Bu alanı hortumla su vererek sulayalım. Su bu alanın içine dolduğu zaman suyun çıkmadığı yüksek yerleri toprakları suyun derin olduğu bölgelere transfer edelim. Bu şekilde bir halı kadar alanı su seviyesi her yerde aynı olacak şekilde teraziye almış olduk.


Suladığımız alandaki suyu toprak çektikten sonra elimizdeki Maydanoz, Tere, Dereotu veya Roka tohumlarını çok sık veya seyrek olmayacak şekilde yukarıdan elimizle serpelim. Sulanan tavadaki ıslak toprağa tohumları serptikten sonra üzerlerine bir elek yardımı ile tohumlar kaybolana kadar 1-2 mm kuru toprak eleyerek tohumları sabitleyelim.


Tohumları ektik şimdi sprey şeklinde toprakları dağıtmadan hafif hafif sulayalım. Daha sonra tavanın üzerine bir şeffaf naylonla örtelim ki ani kuruma olmasın devamlı tava nemli kalsın.


Günde bir defa yukarıdan sprey şekilinde sulayalım ki tava kuruyup tohumlarımız ölmesin. Çamur edecek kadar çok sularsak tohumlar hava almaz ve çürüme olur, bu nedenle azar azar su verelim.


Tere ve Roka bir haftada çıkar Dereotu 2 haftada Maydanozun çıkması 3 haftayı bulabilir.








75 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
images (4).jpg

EN İYİ

Mantar Tohumları
TIKLA AL

White on Black.png
çi_1.jpg

EN İYİ

Çiçek Tohumları
TIKLA AL

White on Black.png
68252411_938069989873792_406178678699143

EN İYİ

Mantar Tohumu
TIKLA AL

White on Black.png
elifoglu-sofrasi-siparis_edited.jpg
bottom of page