top of page

Fasulye Tohumu Nasıl Ve Ne Zaman Ekilir? Fasulye Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?


Fasulye Tohumu Ne Zaman Ekilir ve Dikilir?

Fasulye tohumu ekimi yapmak için Nisan ve Mayıs aylarını tercih etmeniz gerekecektir. Fasulye tohumunu ekileceği zaman havanın güzel olması ve toprağın da soğuk olmaması son derece önemlidir. Fasulye tohumunun ekildiği ve dikildiği zamanın bahar aylarının sonuna ve yaz aylarının başlangıcına denk getirilmesi gerekmektedir.

Fasulye Tohumu Nasıl Ekilir?

Fasulye tohumlarını ekeceğiniz zaman toprağın ısısının son derece yüksek olması gerekmektedir. Düşük sıcaklıkta bulunan bir toprağa fasulye tohumu ekildiği takdir de alacağınız verim oldukça azdır. Sıcak mevsimlerde ve hava sıcaklığının iyi olduğu zamanlarda fasulye tohumu ekilmelidir. Soğuk toprağa fasulye ekimi yapılmamalıdır.

Fasulye Tohumu Kaç Günde Çimlenir?

Fasulye tohumu dikeceğiniz zaman toprağın ısısının 15-20 derece arasında olması son derece uygundur. Fasulye tohumu ekimi ve dikimi yapılırken öncelikli olarak havanın ısısına ve toprağın ısısına özen göstermelisiniz. Uygun şartları sağladığınız takdir de kolaylıkla fasulye tohumlarının çimlendiğini görürsünüz. Tohumların çimlenme süresi 7 ila 10 gün arasında değişiklik gösterebilmektedir. En kısa bir hafta içerisinde fasulye tohumlarının çimlendiğini görebilirsiniz.

Fasulye Tohumu Kaç Günde Bir Sulanır?

Fasulye tohumlarının büyümesi için gerekli olan zamanlarda sulama işleminin yapılması gerekmektedir. Aynı zamanda fasulyelerin çapalanması son derece önemli bir etkendir. Çimlenme gözlendikten sonra her iki haftada bir çapalama işlemi yapılmaktadır. Hafif ama sık olarak sulama yapılması gerekmektedir. Sulama yapılırken yapraklarına su değmemesi gerekmektedir.

Fasulye Tohumu Nereden Alınır ve Bulunur?

Fasulye tohumu alınacağı zaman kesinlikle kaliteli bir tohum tercih edilmelidir. Seçilen tohumun kalitesi yetişen fasulyeden alacağınız verimi son derece fazla bir şekilde etkilemektedir. Yerinizden kalkmadan organik Şenköy yerli fasulye tohumu siparişi verip kapıda ödeme yapabilirsiniz.










904 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
images (4).jpg

EN İYİ

Mantar Tohumları
TIKLA AL

White on Black.png
çi_1.jpg

EN İYİ

Çiçek Tohumları
TIKLA AL

White on Black.png
68252411_938069989873792_406178678699143

EN İYİ

Mantar Tohumu
TIKLA AL

White on Black.png
elifoglu-sofrasi-siparis_edited.jpg
bottom of page