top of page

Havuç Tohumu Nasıl Ve Ne Zaman Ekilir? Havuç Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?


Havuç Tohumu Ne Zaman Ekilir ve Dikilir?

Havuç tohumu Aralık ve Ocak ayları harici ilkbahar ve yaz aylarının tamamında dikilebilir.

Havuç Tohumu Nasıl Ekilir?

Havuç tohumu ekilmeden önce toprak seçimine özen gösterilmeli. Havuç, her iklimde yetişse bile toprak seçen bir bitki türüdür. Ekildikten sonra üzerinin çok kalın olmayan naylonlarla örtülmesi gerekir. Bu sayede tohum hem ani sıcaklık değişimlerinden ve yağışlardan etkilenmez.

Havuç Tohumu Kaç Günde Çimlenir?

Havuç tohumunun çimlenme süresi, tohumun kalitesine ve yetiştirildiği bölgelere göre farklılık gösterir. İklim şartları sadece çimlenme süresini değil bitkinin verimliliğini ve şeklini de etkiler. Ortalama sıcaklığın 10 derecenin altında olduğu bölgelerde çimlenmesi 2 hafta sürer.

Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde ilkbahar ve yaz aylarında ekildiği takdirde, 9 - 10 gün içerisinde çimlenmeye başlar.

Havuç Tohumu Kaç Günde Bir Sulanır?

Havuç tohumu 2- 3 günde bir, düzenli aralıklarla sulanmalıdır. Suyu çok fazla seven bir tohum olmadığı için toprağı nemlendirmek yeterlidir.

Havuç Tohumu Nereden Alınır ve Bulunur?


Havuç tohumu alınacağı zaman kesinlikle kaliteli bir tohum tercih edilmelidir. Seçilen tohumun kalitesi yetişen havuçtan alacağınız verimi son derece fazla bir şekilde etkilemektedir. Yerinizden kalkmadan organik Şenköy yerli havuç tohumu siparişi verip kapıda ödeme yapabilirsiniz.






73 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
images (4).jpg

EN İYİ

Mantar Tohumları
TIKLA AL

White on Black.png
çi_1.jpg

EN İYİ

Çiçek Tohumları
TIKLA AL

White on Black.png
68252411_938069989873792_406178678699143

EN İYİ

Mantar Tohumu
TIKLA AL

White on Black.png
elifoglu-sofrasi-siparis_edited.jpg
bottom of page