top of page

Kendi Sebze Fideni Kendin Yetiştir. (3)



Toprak Seçimi

Fide ekiminde kullanacağımız toprak torf toprak olmalıdır. Tohumun hızlı köklenmesinde toprağın yumuşak sulandığı zaman sertleşmeyip yumuşak kalmasını sağlar. Normal bahçe toprağı tohumun sıkar sulama esnasında suyu çok tutar ve toprak kuruyunca sertleşip kurur ve kökler zarar görür.

Tohumun Ekim Derinliği

Tohumu derine ekersek çıkamaz derinde yorulur. Tohumlarımızın büyüklüğüne göre derinde olması lazımdır. Örnek olarak fasulye, bezelye gibi büyük tohumlar 1 cm derinde olmalı. Domates, biber, patlıcan gibi küçük tohumlarda 1 mm en fazla 2 mm olmalı. daha önceki yazımızda derinliği nasıl 1 mm de yapacağımızı yazmıştık yeni gelen arkadaşlar önceki yazılarımıza baksın.

Sulama

Çok sulama yaparsak kökler hava alamaz tohum çürür. Az sulama yaparsak toprak kurur ve tohum çatlar. Günde iki sefer azar azar sulama yapalım .

Güneş Işık İhtiyacı

Topraktan çıkan fidede iki yaprak olur üçüncü yaprak çıkmadan günde 2 - 3 saat pencere kenarında güneş görmesi lazımdır. Güneş almayan fide uzun boylu zayıf olur.

Isı Farkı

Gece ve gündüz arası ısı farkı çok olmamalı gece çok soğuk olursa gündüz çok sıcak olursa fide kuruyabilir.

Gübre Seçimi

Fidelerimiz için en iyi gübre solucan gübresidir. Tavuk ,Keçi, Koyun gübreler fidemiz küçük olduğu için fidemizi yakar. Solucan gübresi daha iyi gelir. Fidemizde iki yapraktan sonra çıkan gerçek yaprakları gördüğümüzde solucan gübresini az miktarda 1 çay kaşığı kadar kullanalım.











73 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
images (4).jpg

EN İYİ

Mantar Tohumları
TIKLA AL

White on Black.png
çi_1.jpg

EN İYİ

Çiçek Tohumları
TIKLA AL

White on Black.png
68252411_938069989873792_406178678699143

EN İYİ

Mantar Tohumu
TIKLA AL

White on Black.png
elifoglu-sofrasi-siparis_edited.jpg
bottom of page