top of page

Tohum Çimlendirme Nasıl Yapılır?



"Tohumdan bitki yetiştirmek isteyenler için çimlendirme önerileri..."

Kolay tohum çimlendirme önerileri

1. Tohumları toprağa dikmeden önce nemli kağıt peçete içine koyup, bu peçeteyi de kilitli poşete koyup çimlendirebilirsiniz. 2. Tohumları pamukta çimlendirebilirsiniz. İlk okulda yaptığımız fasulye çimlendirme deneyini hatırlayın 3. Tohumları toprağa direkt dikerek de çimlendirmek mümkün. Ancak öncesinde 1 geceden sabaha suda bekletirseniz çatlayıp çimlenmesi daha kolay olacaktır. 4. Çimlendirmek için tohumları ekerken üzerine tohumun en fazla 2 katı yükseklikte toprak örtün. Yani tohumun büyüklüğü 3 mm ise üzerini maksimum 5-6 mm toprak ile örtmelisiniz. Yoksa fazla derinde kalabilir.

5. Tohumları toprağa ektikten ve suladıktan sonra saksının üzerini streç filmle kapatabilirsiniz. Sisleme yöntemi denilen bu yöntemle adeta bir sera elde edeceksiniz. Bir kalem ucuyla streç filme 1-2 delik de delerseniz havasız kalmasını önlersiniz. Tohumlar filizlendikten sonra streç filmi kaldırırsınız.

6. Kolay tohum çimlendirme için toprağı fazla sulamamalısınız. Çok sularsanız tohumlar hareket edebilir.

7. Tohum çimlendirirken tohumun altını üstünü iyi inceleyin. Köklenecek kısmı aşağı gelirse daha kolay çimlenir.

8. Tohumları limon kabukları, tuvalet kağıdı rulosundan veya gazeteden yapacağınız çözünebilir saksılar, yumurta kartonu kalıpları veya yumurta kabuğu içinde çimlendirebilirsiniz.

595 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
images (4).jpg

EN İYİ

Mantar Tohumları
TIKLA AL

White on Black.png
çi_1.jpg

EN İYİ

Çiçek Tohumları
TIKLA AL

White on Black.png
68252411_938069989873792_406178678699143

EN İYİ

Mantar Tohumu
TIKLA AL

White on Black.png
elifoglu-sofrasi-siparis_edited.jpg
bottom of page